جلسه هم اندیشی معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد با اعضای جامعه ممیزی و بازرسی ایران

جلسه هم اندیشی

نشست تخصصی بررسی مسائل و چالش‌های حوزه ارزیابی انطباق کالاهای صادراتی و وارداتی، دوشنبه ۱۹ خرداد ماه به میزبانی جامعه ممیزی و بازرسی ایران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی جامعه ممیزی و بازرسی ایران، در آغاز این نشست، سعید تاجیک رئیس هیئت مدیره جامعه ممیزی و بازرسی ایران، با اشاره به ضرورت حفظ جایگاه قانونی سازمان ملی استاندارد ایران به‌عنوان مرجع حاکمیتی در حوزه ارزیابی انطباق و با بیان اینکه کیفیت خدمات بازرسی در گرو استقلال حرفه‌ای و ساختارمند نهادهای ارزیابی انطباق است، بر پرهیز از اعمال قیمت‌گذاری دستوری در این خدمات و نیز توزیع عادلانه کار میان شرکت‌های بازرسی تأکید کرد.

در ادامه، محمود رضا طاهری، معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران با اشاره به اهمیت تعامل نظام‌مند با نهادهای ارزیابی انطباق، این نهادها را اهرم‌های اجرایی و مشورتی سازمان دانست و اظهار داشت: برگزاری چنین نشست‌هایی می‌تواند زمینه‌ساز شناسایی و رفع چالش‌های موجود از منظر کارشناسی و حقوقی باشد.

وی همچنین با اشاره به برخی مسائل موجود در فرآیندهای تأیید صلاحیت و ارزیابی عملکرد شرکت‌های بازرسی، افزود: این مسائل نیازمند بررسی‌های دقیق تخصصی و حقوقی است و سازمان به‌صورت فعال، پیگیری این موضوعات را در دست اقدام دارد.

طاهری، همچنین با اشاره به لزوم رعایت عدالت در توزیع فعالیت‌ها میان نهادهای ارزیابی انطباق، خاطرنشان کرد: عدالت باید بر اساس شاخص‌های روشن، تخصصی، بر اساس ظرفیت و صلاحیت و مورد توافق با ذی‌نفعان تنظیم و اجرا شود.

معاون ارزیابی کیفیت همچنین بر آمادگی سازمان برای تأمین مدرس دوره‌های آموزشی تخصصی که توسط جامعه ممیزی و بازرسی برگزار می‌شود، تاکید کرد.

در ادامه عیسی باقرزاده مدیرکل دفتر ارزیابی کیفیت کالاهای صادراتی و وارداتی، گزارشی از آخرین تحولات در فرآیندهای ارزیابی انطباق کالاهای صادراتی و وارداتی ارائه و ضمن اشاره به اقدامات سازمان در به‌روزرسانی ضوابط اجرایی و ارتقای شفافیت، بر نظارت مستمر بر عملکرد شرکت‌های بازرسی و تقویت نظام‌های کنترلی در چارچوب استانداردهای بین‌المللی تأکید کرد.

اهمیت رعایت اصول اخلاق حرفه‌ای، پایبندی به تعرفه‌ها و رویه‌های جاری سازمان، دقت در نمونه‌برداری و ثبت و نگهداری صحیح سوابق و مستندات از جمله موضوعاتی است که در این نشست به آن پرداخته شد.

در پایان نشست، نمایندگان شرکت‌های بازرسی  دغدغه‌ها و پیشنهادات خود را با مسئولان سازمان در میان گذاشتند و کارشناسان سازمان ضمن پاسخ به پرسش‌های طرح شده، بر تداوم مسیر تعامل سازنده، استفاده از ظرفیت تشکل‌های تخصصی و حرکت به سوی ارتقای کیفیت خدمات ارزیابی انطباق در کشور تأکید کردند. شرکت کنندگان، این نشست را گامی مؤثر در راستای هم‌افزایی، تقویت ارتباطات بین نهادی و ارتقای اثربخشی فرآیندهای نظارتی و اجرایی در عرصه صادرات و واردات کشور برشمردند.

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *