ضرورت حضور افسران کیفیت در کنار حاکمان اقتصادی
رییس هیات مدیره جامعه ممیزی و بازرسی ایران در سمینار نقش بازرسی در ارتقای کیفیت، ایمنی و سلامت، ضمن تشریح نقش بازرسی در تسهیل تجارت، حمایت دولت از صنعت تست، بازرسی و گواهینامه (TIC) را ضروری دانست.
به گزارش روابط عمومی جامعه ممیزی و بازرسی ایران، سمینار نقش بازرسی در ارتقای کیفیت، ایمنی و سلامت همزمان با هفتهی ملی کیفیت روز سهشنبه ۱۵ آبان ماه در سالن امین الضرب اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با حضور تشکلهای اقتصادی ملی، نمایندگان شرکتهای بیمه و اعضای جامعه ممیزی و بازرسی ایران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم سعید تاجیک رییس هیات مدیره جامعه ممیزی و بازرسی ایران، ضمن طرح موضوع و تبریک روز ملی کیفیت، اظهار داشت: متاسفانه اهمیت مقولهی کیفیت در اقتصاد ما به درستی درک نشده و این موضوع کسب و کارهای صنعت تست، بازرسی و گواهی کننده (TIC) را آسیب پذیر کرده است.
وی افزود: مرکز ملی تایید صلاحیت ایران ۶ ماه پیش به طور رسمی عضو دائمی دو سازمان بین المللی اعتبار بخشی ILAC و IAF شد و توانست همترازی بین المللی دریافت کند. اما متاسفانه به دلیل عدم حمایت دولت از صنعت تست، بازرسی و گواهینامه (TIC) موفق نشدیم تا این دستاورد بزرگ را به سود و ارزش افزوده برای کشور تبدیل کنیم.
رییس هیات مدیره جامعه ممیزی و بازرسی ایران با بیان اینکه کشور عراق یکی از مهمترین بازارهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران در دو دهه گذشته بوده؛ اعلام کرد: بسیاری از کالاهای صادراتی میبایست تست و آزمونهایی را بر اساس استانداردهای ملی یا بین المللی پاس کنند. با توجه به کسب همترازی بین المللی نهاد اعتبار بخشی ایران با نهادهای اعتبار بخشی جهانی و همچنین نظر به اینکه تمامی کالاها از مبدا ایران به عراق صادر میشوند، شرکتها و آزمایشگاههای ایرانی میتوانند این اقدامات را انجام دهند. اما در کمال ناباوری هیچ یک از شرکتها بازرسی یا آزمایشگاههای ایرانی در فهرست مورد تایید سازمان استاندارد کشور عراق نیست و این به معنای نیاز مبرم این صنعت به حمایت سیاسی از سمت دولت است.
تاجیک با بیان اینکه ارزش تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۳ حدود ۱۰۵ تریلیون دلار بود، افزود: گردش مالی صنعت تست، بازرسی و گواهینامه (TIC) در این سال ۳۰۰ میلیارد دلار در سراسر جهان بود؛ به عبارت دیگر 0/3 تولید ناخالص داخلی در دنیا صرف تست، بازرسی و تایید کیفیت کالا و خدمات میشود.
به گفتهی وی این نسبت در اقتصاد ایران حدود یک پنجم است که نشان از مغفول ماندن امر کیفیت در اقتصاد کشور است.
بر اساس این گزارش، پس از پایان صحبتهای رییس هیات مدیره جامعه ممیزی و بازرسی ایران، پنلهای تخصصی سمینار با ارائههایی درباره کنترل کیفی محصولات کشاورزی (از مزرعه تا سفره)، کنترل و کاهش میزان انتشار کربن در صنایع (ردپای کربن)، بازرسی ابنیه و ساختمان برگزار شد.
آقای کوشان محمودی عضو کمیته راهبردی سمینار نقش بازرسی در ارتقای کیفیت، ایمنی و سلامت، نخستین ارائه را دربارهی کنترل کیفی محصولات کشاورزی و خدماتی که شرکتهای بازرسی میتوانند به فعالان اقتصادی این حوزه ارائه دهند را انجام داد.
در ادامه خانم زینب نقاش دیگر عضو کمیته راهبردی سمینار نقش بازرسی در ارتقای کیفیت، ایمنی و سلامت، ضمن توضیح دربارهی تاثیر کربن بر محیط زیست، میزان انتشار کربن در صنایع و کشورهای مختلف و همچنین راهکارهای مختلف به منظور کاهش انتشار کربن در صنایع را مورد بررسی قرار داد.
بازرسی ابنیه و ساختمان نیز سومین و آخرین پنل تخصصی این سمینار بود که با ارائهی خانم آماندا حسنی عضو کمیته راهبردی سمینار نقش بازرسی در ارتقای کیفیت، ایمنی و سلامت به بررسی خدمات قابل ارائهی شرکتهای بازرسی در این حوزه پرداخت. بازرسی از ساختمانها پیش از ساخت و بهره برداری، بازرسی حین ساخت و بازرسی ساختمانهای آماده، از جمله موضوعات مطرح شده در این پنل بود. در پایان این رویداد، اعضای هیات مدیره جامعه ممیزی و بازرسی ایران به پرسشهای تخصصی و فنی حاضرین پاسخ دادند و پیشنهادات توسعه همکاری جامعه ممیزی و بازرسی ایران با دیگر تشکلهای اقتصادی به منظور کمک به اعضا و کسب و کارها مورد بحث و گفت و گو قرار گرفت.